Introducera bars i din kost för bättre träningsresultat

by

Bars i din kost – På marknaden så finns det ett enormt utbud av olika typer av bars för träning, återhämtning eller lite extra energi under passet. Men frågan är om de verkligen gör någon skillnad och vad man i sådana fall ska tänka på för att kunna välja ett bra alternativ. Många bars innehåller till exempel ganska mycket socker och liten del protein, vilket gör dem till mer av en sockerbomb istället för att du får mer ork när du tränar.

Så vilka bars är egentligen ett bra val?

Topp 3 bästa bars på marknaden

När vi kikade igenom marknadens utbud av bars så var det framförallt tre saker som vi kikade lite extra på och detta var produktens ingredienser, mängd protein och pris. Om du tränar ofta eller letar efter en bar som du kan ha som mellanmål varje dag så är det alltid en fördel om baren inte kostar en förmögenhet att köpa. Dessa tre rekommenderar vi att du kikar på lite extra.

Barbells Protein Bar – Mycket protein

Varumärket Barbells är väldigt omtalade inom träningsvärlden och har designat bars med utvecklade ingredienser och mycket protein. Om du letar efter ett högkvalitativt val, som finns tillgängligt i flera olika smaker så vill vi rekommendera Barbells Protein Bar lite extra. Smaken Caramel Cashew är ett litet extra populärt val.

  • 20 gram protein
  • Lågt kaloriinnehåll
  • Kan köpas i storpack

Swebar – Flera olika smaker

Ett annat varumärke som imponerar stort med sitt utbud och även fantastiska pris, är Swebar. Här har du mängder av smaker att välja mellan, vilket innebär att du kan göra ett skräddarsytt val och även variera smakerna beroende på dag och tillfälle. Här kan du bland annat inhandla mintchoklad, som är en mycket populär smak.

  • 17 gram protein
  • Mycket prisvärd
  • Flera olika smaker

ProBrands Protein Bar – Bästa prisvänliga valet

Om du har en något lägre budget, men letar efter en bar som innehåller bra ingredienser och mycket protein så bör du kika på ProBrands Protein Bars och särskild smaken Strawberry and Yogurt. Varumärket är ett väldigt populärt val och deras utbud säljs i mängder av butiker, gym och träningsbutiker online. Vilken smak vill du testa på?

  • Utan tillsatt socker
  • 17 gram protein
  • Mängder av smaker

Vilka bars ska man undvika?

Om du har kikat igenom marknadens utbud av protein bars så kanske det känns ganska överväldigande. Det finns mycket att vänta på och det kan vara svårt att göra ett bra val. Men det finns några utgångspunkter som du bör ha i åtanke.

Försök att undvika bars som har ett väldigt högt innehåll av tillsatt socker eller som har en stor mängd kalorier. Risken är att baren då istället endast kommer ge snabb energi och därefter kommer den dala och orsaka en sockerkrasch. Inte optimalt när man behöver återhämta sig eller få kraft inför träningspasset.

För att du ska kunna prestera på topp kommer du att behöva en bar med kvalitativa ingredienser. Proteininnehållet ska gärna ligga på mellan minst 15 gram per bar, för att du ska kunna komma upp i din dagliga ranson. Dessutom hjälper proteinet vid återhämtning efter träningspasset och främjar en bättre muskeltillväxt.

Så välj en bar som passar dig och framförallt en smak som du tycker står ut från mängden lite extra. Mint, choklad, jordgubb eller salted caramel?