Bästa speed rope 2022 – Ta din träning till nya nivåer!

by
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Burpee Speed Elite 3.02. Ompu Speedrope Pro3. Picsil Sphinx Speed rope
Burpee Speed Elite 3.0Ompu Speedrope ProPicsil Sphinx Speed rope
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa speed rope 2022 – Ägnar du dig åt crossfit eller boxning har du säkert hört talas om speed rope som redskap till din träningsform. Ett speed rope är ett slags hopprep för högintensiv träning som du kan använda oavsett om du är nybörjare eller proffs.  

Det finns många olika speed ropes på marknaden med olika funktioner och därför har du en del val att välja bland. Utöver det så finns det även en del saker som du bör tänka på vid val av att ett speed rope. Här nedan listar vi olika varianter och våra favoriter! 

Topp tre speed ropes bäst i test 2022 

1. Vår vinnare! Burpee Speed Elite 3.0 

 • För den erfarna inom crossfit 
 • Extra bra grepp om handtagen 
 • 3 meter långt 
 • Prisvärt alternativ 

Vinnaren på vår topplista är speed rope Burpee Speed Elite 3.0 . Detta är ett perfekt speed rope för dig som redan ägnar dig åt crossfit men som vill nå högre nivåer. Speed ropet är bekvämt att hålla i handen och även mycket smidig att använda.  

Handtagen på detta speed rope är väldigt lätta och samtidigt slitstarka. De är tillverkade av stark, men framförallt hållbar aluminium. De är även försedda med en viss lättring som ger dig möjligheten till ett mycket bra grepp, oavsett svett. Hopprepet är 3 meter långt som gör att det passar olika längder.  

Denna modell har en diskret helsvart färg, men finns även tillgänglig i en mängd olika färger, så du har mycket att välja bland.  

2. Ompu Speedrope Pro – För högintensiv träning! 

 • Perfekt för konditionsträning 
 • Justerbar vajer 
 • Erbjuder ett mycket bra grepp 
 • Hållbar modell 

Ompu Speedrope Pro är ett speed rope som ger dig möjligheten att hålla en mycket hög hastighet. Med detta speed rope kan du smidigt öva på din snabbhet och skicklighet med double unders. Handtagen på speed ropet är väldigt behagliga att hålla i och erbjuder dig ett mycket bra grepp. De är väldigt slitstarka och hållbara där du inte tappar greppet trots svett. Detta tack vare aluminiumet som de är tillverkade av.  

Själva hopprepet är 3 meter långt och passar perfekt för dig som vill utföra konditionsträning. Ett stort plus är att längden på repet kan justeras mycket enkelt. Både lite kortare och längre personer kan därför få användning av samma hopprep. Vajerns tjocklek ligger på 2,5 millimeter och passar därför samtliga användare. 

3. Picsil Sphinx Speed rope – För nybörjare! 

 • Passar nybörjare 
 • Väldigt lätta handtag 
 • Försedd med dubbla kullager 
 • Stabil och lätt hoppning 

Picsil Sphinx är ett hopprep som passar perfekt för dig som är nybörjare när det kommer till speed ropes. Detta är ett väldigt lätt hopprep som är mycket smidig att använda. Vajern på speed ropet är endast 2 millimeter tjockt och repets totala vikt ligger på endast 28 gram. Detta hopprep har en tilltalande design med ett vitt handtag och ett lila snöre.  

Ett stort plus med detta speed rope är att det är försett med dubbla kullager. Med dubbla kullager får du en mycket bekvämare, stabilare och lättare hoppning. Detta underlättar vid flera träningsformer och är även någonting som göra detta speed rope extra nybörjarvänligt.  

Handtagen är mycket lätta och väger endast 21 gram. Detta gör att du kan hoppa lättare och slipper hålla upp ett par tunga handtag.  

3 vanliga frågor om speed ropes:

Vilket speed rope är rätt för mig? 

Om du ska köpa ett speed rope är det viktigt att du köper ett utefter din träningsnivå. Det finns en del olika saker som skiljer speed ropes från varandra roende på träningsform. Om du planerat att hoppa under längre perioder är det bra om du väljer ett speed rope med lätta handtag. Då kommer du inte bli lika trött i händer eller underarmar lika snabbt.  

Detsamma gäller för vajern på ditt speed rope. Hur tjock vajern bör vara beror mycket på din träningsnivå och hur snabbt du faktiskt klarar av att hoppa. Enkelt sagt så går det snabbare med en smalare variant och långsammare med en tjockare och tyngre. 

Vad är skillnaden mellan olika speed ropes? 

Det som främst skiljer olika speed ropes åt är hur tunga handtagen är och av vilket material de är gjorda av. En del handtag ger dig ett mycket bättre grepp och är otroligt viktigt vid mer krävande träningsformer som exempelvis crossfit. Kullager är exempelvis att rekommendera för en mer stabil och lätt rephoppning. Även tjockleken på repets vajer har stor betydelse för upplevelsen. 

Hur mycket kostar ett speed rope? 

Priset på speed ropes kan variera stort beroende på vikt, material och vajer. Det finns även några tillverkade som ligger i framkant när det kommer till speed ropes, som har fått sitt goda rykte på grund av sina hållbara och robusta material som repen är gjorda av.  

Det betyder dock inte alltid att dyrast är bäst. Du kan hitta ett mycket bra speed rope av hög kvalitet för endast några hundralappar, beroende på den träningsform du tänkt utöva. 

Bästa speed rope
Effektivisera din högintensiva träning med ett speed rope

Källor: 

https://elitesrs.com/blogs/guides/choosing-your-speed-jump-rope