Att träna med dragremmar

by
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Dragremmar är ett träningsredskap som hjälper dig i olika dragövningar och som inte låter dig tappa greppet. Om du tycker om att träna och utför dragövningar ofta, så är dragremmar ett redskap du verkligen borde testa för att få en bättre tränings upplevelse.

Det finns många olika varianter på marknaden och du har därför en del modeller att välja bland! Läs vidare för att reda på mer om dragremmar och vilka som kan passa dig bäst!

Hur tränar man med dragremmar?

Dragremmar är ett träningsredskap som låter dig få ett bättre grepp om skivstänger med mera. Med dragremmar kan du därför göra flera reps utan att tappa greppet. De fungerar på ett mycket enkelt sätt och är definitivt någonting som underlättar träningspassen.

Det enda du behöver göra är att snurra dragremmarna runt skivstången. Då sitter händerna tajt runt emellan och du får ett bättre grepp. Beroende på vad för träningsform du utför kan du även behöva använda dig av olika typer av dragremmar.

Vilka dragremmar passar mig?

När du använder dig av dragremmar är det viktigt att de passar dina händer och sitter som de ska. Om de inte har en god passform blir de endast obekväma och ett störande moment under träningen. För att välja rätt dragremmar är det bra att mäta med hjälp av din handled.

Du vill varken ha för tjocka eller för smala. Ett bra alternativ att testa olika varianter av dragremmar för att hitta ett par bekväma som passar dig perfekt. Storleken påverkas även av vad de ska lindas runt om och storleken på det föremålet. Ha dock i åtanke att det alltid är bättre med ett par för långa dragremmar än för korta.

Fördelar med att träna med dragremmar

Att träna med dragremmar kommer med en hel del fördelar. Främst bidrar de till att du kommer kunna lyfta mer vikt. Musklerna stimuleras mer och du gör garanterat mycket bättre ifrån dig.

Dragremmar är även ett alternativ istället för magnesium. På en del gym tillåter de inte magnesium eller kalk och då är dragremmar ett säkert kort! Dragremmar skyddar även din hud. Vid tunga lyft och hård träning är det mycket lätt att sår, blåsor och andra skador kan förekomma på händerna. Med dragremmar är detta inte längre ett problem.

Utöver det så får du även ett symmetriskt grepp med dragremmar. Utan dragremmar är det vanligt att greppet inte blir symmetriskt och försvårar dina lyft. Det finns många olika modeller att välja bland beroende på din träningsform och redskap. Här nedan listar vi några kvalitativa alternativ av dragremmar för dig!

Lifting Straps Leather Black

Lifting Straps Leather Black är ett par dragremmar som tål riktigt tunga lyft. Dessa sitter mycket skönt runt kroppen och kommer inte skava. De är även mycket hållbara då de är gjorda av buffelläder. Öglan går att justera och dessa kommer i en one-size modell med en längd på 60 centimeter. Ett perfekt val för dig som varit ute efter ett par dragremmar!  

Ironmind Short and Sweet dragremmar

Ironmind short and sweet är ett par dragremmar utan ögla. Dragremmen är alltså helt öppen vilket gör att de släpper mycket enkelt från stången. Dessa är perfekta att använda vid tyngdlyftning! Dragremmarna har en längd på cirka 50 centimeter och har en snygg blå färg.

Animal Dragremmar Cotton

Animal Dragremmar cotton är ett par mycket behagliga dragremmar som kommer underlätta din träning avsevärt. De är gjorda av bomull vilket ökar komforten. Trots dess mjuka material så är de även väldigt slitstarka tack vare det hårda bomullstyget. Dessa är perfekta att använda i samband med olika dragövningar som marklyft. De är försedda med en ögla du drar åt över handleden och är 50 centimeter långa.