Fitbit Charge 5 är bättre än väntat

by

Den nya Fitibit Charge 5 bygger på de avancerade funktionerna från den tidigare modellen och har en smidigare, mer rundad kropp och nya armband. En effektivare (men också ljusare) AMOLED-färgskärm har lagts till, till, vilket hjälper den att få upp till sju dagars batteritid.

Fitbit Charge 5 har också en viss kändisfräckhet bakom sig. Will Smith har sagt att den hjälpte honom att förlora sin ”dad bod” (han gick till Instagram tidigare i år för att bekänna att han var i sitt livs sämsta form). Den nya Fitbit-modellen är inte bara en vanlig tracker. Förutom de vanliga hälsomätningarna som de flesta trackers bedömer, som steg, kondition, sömn och allmänt välbefinnande, får köparna en gratis sexmånaders provperiod av Fitbit Premium, en ny tjänst som ger dig vägledning om hälsa och kondition samt tillgång till mer än 500 träningspass, mindfulness- och näringspass.

Med funktionen Daily Readiness talar Charge 5 varje morgon om för dig om din kropp är redo att svettas eller om ett återhämtningspass behövs i stället. När du vaknar får du en poäng baserad på din konditionströtthet (tidigare aktivitet), hjärtfrekvensvariabilitet och sömnkvalitet. En analys av hur du fick denna poäng kommer också att finnas till hands, tillsammans med hälso- och fitnessförslag som ett rekommenderat mål för att vara aktiv och träningspass eller sessioner som kan hjälpa dig att fatta de rätta besluten för din kropp den dagen.

Den uppdaterade enheten kommer också att spåra stress, andningsfrekvens, hudtemperaturvariation och syremättnad i blodet. Och Charge 5 innehåller GPS, 20 träningslägen, automatisk träningsidentifiering och en V02 max-bedömning, och har tillgång till deras EKG-app samtidigt som den övervakar hjärthälsan dygnet runt och skickar meddelanden till dig om din hjärtfrekvens går över eller under personliga intervall.

Den kostnadsfria provversionen av Fitbit Premium kommer också att inkludera en exklusiv innehållsserie som utvecklats tillsammans med Will Smith och där Will Smith medverkar, och som släpps den 27 september. Den kommer att innehålla videosessioner med Smith och hans träningsteam samt andra hälso- och hälsoprogram som är särskilt utformade för att fokusera på både fysisk och mental styrka.