Ska jag skaffa en träningsbänk?

by

Det finns många fördelar med att skaffa en egen träningsbänk där hemma. Du kan träna när du vill och du behöver inte gå till ett gym och svettas med andra människor. Har du bra självdisciplin så kan du kanske få in en rutin att du tränar lite på din träningsbänk lite varje dag innan du duschar tillexempel eller så kör du igenom kroppen ordentligt någon gång i veckan. Nu under rådande pandemi och när många arbetar hemma är en egen träningsbänk ett fantastiskt redskap för att avbryta det stillasittande arbetet framför datorn. Om du arbetar hemma så bör du röra på dig några gånger under dagen och då är ett tips att ställa klockan så du inte arbetar för länge i ett sträck och när den ringer så går du upp och gör någon träning på din träningsbänk. På så sätt så kommer du att få mycket träning under hela dagen.

Stor variation på träningsbänken

Vad du kan göra på din träningsbänk är egentligen bara du som bestämmer. Det finns olika träningsbänkar beroende på vad du är intresserad av och därefter är det bara fantasin som sätter stopp. Du kan träna med eller utan vikt och bara för att nämna några saker du kan göra: Armhävningar mot bänken istället för marken. Det ger en annan påfrestning och tränar andra muskler. Step up/ bänkhopp där du tränar spänst och balans. Bulgarian Squats är en utmärkt övning för att träna upp din balans och benstyrka. Rekommenderas extra till alla som annars har löpning som sin vanligaste träningsform. Triceps dips tränar baksidan av dina armar och du kommer att bli trött snabbt.

För lite plats?

Du kanske tror att du har för lite plats för at ha en träningsbänk ståendes hemma. Många bänkar är utformade så att de går att fälla ihop dock och problemet försvinner snabbt. Då kan du skjuta in den under eller bakom soffan när du inte använder den. Något annat du ska tänka på när du köper din bänk är att den måste vara stabil. Du kommer att hoppa, trycka och stå på den och den ska kunna ta emot alla slags påfrestningar. En ultimat träningsbänk ska också gå att variera. Det kan finnas ett ryggstöd och då ska du kunna ändra det till att vara plant eller hur du nu behöver ha det. Allt detta för att du ska få en så allsidig träning som möjligt.