Träna med spinningcykel

by

Träna med spinningcykel – Genom att träna ger du dig själv bättre förutsättningar i livet i stort. Du kommer att vara starkare, friskare och orka mer. Du får ut mer av livet helt enkelt. Det finns så många sätt att träna och det gäller bara att hitta sitt sätt. Det finns ett sätt för alla. Ett sätt som är fantastiskt är att träna spinning. För vissa kanske det känns konstigt att sitta och trampa på en cykel som inte rör på sig men har du testat så kommer du förstå att det är ett roligt sätt samtidigt som du kommer att bli ordentligt trött.

Du kan mäta din puls

Spinning görs ofta i grupp. Du kan köpa en spinning cykel och sitta hemma framför tv:n och träna och det är naturligtvis ett väldigt bra sätt att hålla flåset igång när du inte har tid att ta dig till gymmet. Det är inte så dyrt med motionscykel och det kommer att vara en bra investering om du använder den. Du behöver inte sitta så längre utan gör du det ordentligt så kommer du att få upp pulsen och bli trött på 20 minuter. Många cyklar är utrustade med pulsmätare och du kan se din puls på en stor skärm. Det gör att du vet om du kan gasa på lite extra eller om du behöver ta det lite lugnare.

Vill du gå på spinning i grupp så erbjuder varje gym nära dig en spinninpass. Det kommer vara bland det jobbigaste du har gjort om du gör det ordentligt. Det som är bra med spinning är att det alltid går att göra lite till. Även när du är supertrött så kommer du kunna krama ut lite mer ur din kropp och så länge du rör på benen så tränar du kroppen. Instruktörerna är duktiga på att pusha dig och du behöver bara följa deras röster och inte tänka spå mycket. De har färdiga program som de har satt ihop och det kommer att vara blandat med långa perioder där du jobbar tungt på cykeln och kortare perioder där du jobbar lättare. En spinningcykel är utrustad med växlar och du kan välja att vrida på eller av motstånd. Välj inte för lätt bara för att du är trött, det kommer inte att gynna någon utan våga pusha dig själv.

Riktigt långa pass

Ett vanligt pass är oftast under en timme och du kommer att vara glad att det är så. Passen utformas lite olika och det kan vara mer eller mindre intervaller men det är alltid en variation mellan att jobba tungt och långsamt och snabbt och lätt. Något som brukar köras i kombination med att titta på sportevenemang är det som kallas maratonspinning. Det kan vara ett Tour De France-lopp eller något annat cykellopp eller i Sverige ofta spinning medan man tittar på Vasaloppet. Det är det flera gym som kör. Då spinnar man så länge som loppet pågår och det kommer att slita ordentligt på kroppen. Det är ett roligt och annorlunda sätt dock att se på sport.